BÖRJE-BROBY 38, UPPSALA

DIN MÄKLARE

Maja Bengtsson
Reg. Fastighetsmäklare
vxl. 018-47 000 47
mobil. 072-858 38 00
mail: PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOm1hamEuYmVuZ3Rzc29uQGVzdGF0ZW1ha2xhcmUuc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+bWFqYS5iZW5ndHNzb25AZXN0YXRlbWFrbGFyZS5zZTwvYT4=DOKUMENT

TOMTKARTA
ENERGIDEKLARATION
UNDERSÖKNINGSPLIKT
BUDGIVNINGSPROCESS

VILLA

Pris: 3 750 000 kr (Slutpris)
Antal rum: 6 rok
Boarea: 196 kvm
Byggår: 1950 (Ombyggnadsår 1987 & 1996)
Biarea: ca: 50 kvm
Tomt: 4 817 kvm
Besiktad: 12 Maj 2014
Tillträde: Enligt överenskommelse


Välkommen till en idyll ca: 10 min från Uppsala centrum med närhet till; natur, skola, dagis och idrottsliv! Här finns ett spektakulärt bostadshus med gäststuga utrustad med fullstandard, allt på en tomt om hela 4 817 kvm!

Ett perfekt läge för dig som letar efter ett hem med trevlig planlösning, stora sällskapsytor och med möjlighet att reducera din boendekostnad genom att hyra ut tillhörande gäststuga som inretts till åretruntbostad.

Den stora trädgården har ett insynsskyddat läge mot skogsbryn men även utsikt över hästhagar. Här finner du en alldeles egen oas och en stor variation av frukter, bär och blommor av alla dess slag.

Området erbjuder ett rikt idrottsliv med närhet till fotbollsplan, en ridbana, tennisplan & motionsspår som vintertid får fina skidspår med hjälp från kommunen. Ni bor även med cykelavstånd till både Uppsala centrum och Ulva Kvarn!

Villan har kontinuerligt renoverats och har genomgående bra standard.

Varmt välkommen på visning!  


PLANLÖSNING

HALL /ENTRÈ

Välkomnande hall med plats för skor och ytterkläder. Klinkergolv med golvvärme, garderob, vitmålade väggar, infällda spottar i innertak. Utgång till altandäck.

ALTAN

Rymlig och ombonad altan i sydväst, med delvis tak och med utsikt över trädgård samt skog.

KÖK

Intill hallen ligger ett ljust och trivsamt kök med plats för större matbord. Här finns gott om förvaring i form av köksinredning både ovan och under bänkskiva av laminat. Rostfri diskho med sjösten ovan arbetsytor. Kyl, frys, gasspis med elplatta, varmlufts- och mikrovågsugn.
En del av köket är försedd med klinkergolv samt golvvärme och den andra delen har välbevarade trägolv, i övrigt finns genomgående vitmålade väggar och fönster som ger fint ljusinsläpp. En öppenspis endast till för prydnad står placerad mellan kök och matplats.

VARDAGSRUM

Ett spektakulärt vardagsrum som ger en inbjudande känsla tackvare öppna ytor och fönsterpartier som ger ett rikligt ljusinsläpp samt utsikt över gräsmatta & fruktträd.  Här finns en fullt fungerande braskassett välplacerad i rummet. Fina trägolv med vitmålade- och tapetserade väggar.

SOVRUM 1

Sovrum 1 ligger till vänster om hallen och har gott om förvaring i form av en stor infälld garderob med spegeldörrar längst en helvägg. Ljus heltäckningsmatta på golv, vitmålade väggar och fönster. Sovrummet ligger i direkt anslutning till ett annat rum som idag används som kontor.

ARBETSRUM/ SOVRUM

Det här rummet har en fin utsikt över altan och trädgård. Idag används ytan som ett kontor men kan lätt inredas till ett barnrum vid behov. Vitmålade väggar, stora fönsterpartier, klinkergolv med golvvärme samt infällda spottar i tak.

SOVRUM  2

Ett rymligt rum som idag används som hobbyrum och har ljustmålade väggar med heltäckningsmatta på golv. Ett fönster och gott om förvaring i form av inbyggda garderober.

ÖVERVÅNING

INNERHALL

Intill vardagsrummet ligger en smakfullt placerad trappa med räcken av smidet gjutjärn. Här ifrån kommer ni upp till husets andra två sovrum. De två sovrummen skiljs åt genom en innerhall med stort takfönster. Parkettgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 3

Fint och rymligt sovrum som är öppet till nock med fönster både under nock och i normalhöjd samt ett takfönster. Laminatgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 4

Är likt Sovrum 3, lika stort och tilltalande med vitmålade väggar, laminatgolv och fönster under nock samt i normal höjd.

BADRUM 1

Badrum 1, ligger i anslutning till hallen och har klinkergolv samt kakladeväggar. Här finns ett badkaret som har klätts in i mosaik(sicis), ett handfat med kommod, spegel, toalett och ett mindre fönster.


TVÄTTSTUGA/ BADRUM 2

Badrum och tvättstuga i ett! Här finns allt ifrån dusch med skjutbar glasvägg, toalett, exklusiv kommod med inkaklat handfat, tvättmaskin, garderober och rostfri diskbänk med ho. Ljust kaklade väggar och mörkare klinkergolv med golvvärme. Gott om fönster och utgång till baksida och en plattsatt uteplats under tak.

BYGGNADSSÄTT

Byggnadsår: 1950
Byggnadstyp: Friliggande villa i 1- 1 1/2plan
Fastighetsbeteckning: Börje-Broby 3:8

Grundmur: Betong
Grund: Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Takbeklädnad: Plåt
Hängrännor: Galvaniserad målad plåt
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten/ Avlopp: Enskilt vatten & avlopp
Uppvärmning: Direktverkande el & ved


Renovering
2014 – Fasad & fönstermålning
2013 – Plåt runt skorstenen
2013 - Tvättmaskin
2012 - Varmvattenberedare
2012 - Motor i pumphuset
2012 – Diskmaskin
1996 - Tillbyggnad av övervåning
1996 - El-centraler (2 st)
1987- Tillbyggnad av vardagsrum

Gäststuga:
2011-Kylskåp
2012- Varmvattenberedare


ENERGIDEKLARATION

Energiprestanda:
153 kWh/kvm och år

Sammanställning:
Energiklass G, energiprestanda 153 kWh/m² år.


EKONOMI

Taxeringsvärde: 2 324 000 kr (fastställt avseende år 2012)
Byggnadsvärde: 1 606 000 kr
Markvärde: 718 000 kr


Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad

Nybyggnadsår: 1950


Om/ tillbyggnadsår: 1987-1996

Upplåtelseform: Äganderätt

Pantbrev: Det finns 4 pantbrev om totalt 370 000kr

Driftkostnader:
Uppvärmning: ca: 33 348 kr/år
Försäkring: ca: 5 556 kr/år
Avlopp: ca: 1 248 kr/år
Renhållning: ca: 1956 kr/år

Kommentarer driftkostnad:
I uppvärmningen ingår hushållsström. Ungefärlig elförbrukning 22 000 kWh/år. En kostnad om ca: 1 992 kr/ år tillkommer för uppvärmning med ved (ca: 5 kubik ved/år). Uppgifterna är baserade på ett hushåll om 3 personer. Observera att det är säljarens individuella kostnader.
Övriga driftskostnader:
Snöplogning av väg, ca 250 kr/ gång

TOMT/UTEPLATS

Tomtarea 4 817 m² (friköpt).
Uteplats: Altan med delvis tak samt plattsatt uteplats helt under tak.


BILPLATS/ÖVRIGA BYGGNADER

Garage med dubbeldörrar.

Övriga byggnader:
Gäststuga, som inretts till åretruntbostad och har utrustats med fullstandard.
Antal rum: 2 rok
Boarea: ca.35 kvm

Förråd, Vedbod & Jordkällare

SERVITUT

Inskrivna servitut:

- Avtalsservitut Kraftledning

ÖVRIGT

Börje-Broby 38 ligger ca 6 km från Luthagen.

3,8 km från fastigheten ligger Börje Skola (grundskola). Ett par hundra meter från fastigheten finns även fritids- samt ett dagiskooperativ.

Närmaste mataffär finns i luthagen, Nelins. I närliggande område hittar ni även Stenhagens centrum med flertalet matbutiker, apotek m.m.

Bussar vid väg 272 går med regelbundenhet in till Uppsala centrum